RSS

Elvesztett varázslat, megfakult fényképek | Emylia Hall: Nyarak könyve

02 jún

hall-emylia_nyarak_kc3b6nyve-bor180

Fülszöveg: Elisabeth Lowe váratlanul csomagot kap. Egy albumot, tele réges-­régi, Magyarországon készült fényképpel, és egy kísérő­levelet, melyben arról értesítik, hogy édes­anyja, akivel több mint egy évtizede megszakított min­den kapcsolatot, meghalt.
A képek nézegetése felidézi a fájdalmas múltat, amikor a kilenc­éves kislány a szüleivel a Bala­ton­nál töltött egy hetet, és édes­anyja úgy döntött, nem tér vissza a szigetországba. Beth az apjával maradt, de minden nyáron meglátogatta az édesanyját Magyarországon. Éveken át ezek a nyarak tartották benne a lelket, de tizenhat éves korában valami vissza­fordít­hatat­lanul megváltozott.
Azóta Beth egyszer sem engedte meg magának, hogy azokra a varázslatos nyarakra gon­doljon. A csomag érkezése azonban fel­kavarja a múltat és átrendezi a jelent.

Olvass bele

Hall-Emylia_Nyarak_könyve-bor180Írta: Fekete Judit

Biztosan sokan vagyunk időutazók. Van pár porosodó fénykép a fiókunkban családról, régi nyaralásokról, nevetésekről, vicces nagybácsikról, fontoskodó nagynénikről. De a régi fotók sokszor olyan emlékeket is felszínre hoznak, melyeket már régen el­nyom­tunk, eltemettünk magunkban. És reménykedünk, hogy soha többé nem kell szembenézni velük.

Elisabeth Lowe-nek édesapja hozza el a Nyarak könyvét, egy fotó­albumot egy levél kíséretével, melyben közlik vele, hogy édes­anyja meghalt. És ahogy a könyv feltárul, megkezdődik az idő­utazás.

Beth még csak kilenc éves, amikor Angliából Magyarországra utaznak, hogy magyar származású édesanyja megmutassa honnan is jött. De a nagy balatoni nyaralás szomorú és fájdalmas véget ér, Marika úgy dönt, nem tér haza lányával és férjével. A kislány onnantól fogva minden évben eltölt egy hetet Magyarországon, egy varázslatos, felejthetetlen hetet. Ott, ahol a színek élénkek, ahol a nap aranylóan süt, ahol pezseg az élet, és ott, ahol az édesanyja él. Évről évre szorosabb a kötődés, és…

View original post 393 további szó

Reklámok
 
Hozzászólás

Szerző: be június 2, 2013 hüvelyk Családregény, Kölcsönkapott bejegyzések

 

Címkék:

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: